ZGODOVINA                     

Zgodovina od Kemične čistilnice Vera Žižek s.p. do ČISTO DO VAS mogoče ni tako zanimiva, kot zgodovina čiščenja sama po sebi, ni pa zanemarljiva, saj smo ena redkih kemičnih čistilnic, ki jo je prevzla naslednja generacija.

S kemičnim čiščenjem smo začeli že 08.01.1982. Ker v takratni Jugoslaviji ni bilo možno nabaviti stroja za kemično čiščenje, smo ga morali sami pripeljali iz Nemčije. To je bil naš prvi stroj BÖWE, tip R308. V njem je bilo možno kemično očistiti 8 kg oblačil. Za tiste čase, je bil stroj zelo napreden, čistilo pa je bilo perkloretilen.


 Na začetku je Vera Žižek kot lastnica delala sama. Ker pa se je obseg dela močno povečal, smo že po nekaj mesecih zaposlili prvo delavko, ki je ostala pri nas do svoje upokojitve.


Medtem je zaradi vedno več dela postal stroj premajhen. Tako smo morali leta 1993 (prav tako sami) iz Nemčije pripeljati nov stroj. Le-ta je bil ponovno BÖWE, tip P200. V njemu je bilo možno kemično očistiti že 10 kg oblačil. Čistilo je bilo ponovno perkloretilen.


Leta 1996 smo zaposlili še eno delavko in takrat smo tudi pričeli z odvozom in dostavo oblačil pri večjih strankah.


Leta 2004 smo v Ormožu odprli prvo zbiralnico oblačil in perila, ki smo jo kasneje premestili v trgovino.


Leta 2008 pa smo zaradi povečanega dela in zaradi skrbi za okolje, nabavili naš tretji stroj - prav tako BÖWE, tip M15. Vanj lahko sedaj naložimo 15 kg oblačil. S tem strojem smo prešli iz do sedaj tradicionalnega čiščenja s perkloretilenom, na popolnoma nov način čiščenja z OVT čistilom. Tako smo postali edini v Sloveniji, ki uporabljamo tak način čiščenja.

Medtem smo odprli še zbiralnice v Pesnici in Šentilju.

Ob čiščenju, pa vseskozi opravljamo tudi storitev pranja in likanja, ter samo likanja.

Leta 2017, pa se je dosedanja lastnica ga. Vera Žižek upokojila in tako je poslovanje prevzela Tatjana Žižek.